Noteikumi par putnu sugu sarakstu, kurām piemēro īpašus dzīvotņu aizsardzības pasākumus, lai nodrošinātu sugu izdzīvošanu un vairošanos izplatības areālā

11. pants

Spēkā · redakcija pārbaudīta 2026-06-24

Tārtiņveidīgie putni/Chardadriiformes:

11.1. avozetu dzimta/Recurvirostridae:

11.1.1. garstilbis/Himantopus himantopus;

11.1.2. avozeta/Recurvirostra avosetta;

11.2. lielaču dzimta/Burhinidae:

11.2.1. lielacis/Burhinus oedicnemus;

11.3. bezdelīgtārtiņu dzimta/Glareolidae:

11.3.1. smilšu kurjerputns/Cursorius cursor;

11.3.2. brūnspārnu bezdelīgtārtiņš/Glareola pratincola;

11.4. tārtiņu dzimta/Charadriidae:

11.4.1. jūras tārtiņš/Charadrius alexandrinus;

11.4.2. Morinela tārtiņš/Charadrius morinellus (Eudromias morinellus);

11.4.3. dzeltenais tārtiņš/Pluvialis apricaria;

11.4.4. baltvaigu ķīvīte/Hoplopterus spinosus;

11.5. sloku dzimta/Scolopacidae:

11.5.1. Šinca šņibītis/Calidris alpina schinzii;

11.5.2. gugatnis/Philomachus pugnax;

11.5.3. ķikuts/Gallinago media;

11.5.4. sarkanā puskuitala/Limosa lapponica;

11.5.5. tievknābja kuitala/Numenius tenuirostris;

11.5.6. purva tilbīte/Tringa glareola;

11.5.7. terekija/Xenus cinereus (Tringa cinerea);

11.5.8. šaurknābja pūslītis/Phalaropus lobatus;

11.6. kaiju dzimta/Laridae:

11.6.1. melngalvas kaija/Larus melanocephalus;

11.6.2. tievknābja kaija/Larus genei;

11.6.3. Oduāna kaija/Larus audouinii;

11.6.4. mazais kīris/Larus minutus;

11.7. zīriņu dzimta/Sternidae:

11.7.1. kāpu zīriņš/Gelochelidon nilotica (Sterna nilotica);

11.7.2. lielais zīriņš/Sterna caspia;

11.7.3. cekulzīriņš/Sterna sandvicensis;

11.7.4. sārtais zīriņš/Sterna dougallii;

11.7.5. upes zīriņš/Sterna hirundo;

11.7.6. jūras zīriņš/Sterna paradisaea;

11.7.7. mazais zīriņš/Sterna albifrons;

11.7.8. baltvaigu zīriņš/Chlidonias hybridus;

11.7.9. melnais zīriņš/Chlidonias niger;

11.8. alku dzimta/Alcidae:

11.8.1. Ibērijas tievknābja kaira/Uria aalge ibericus.